Först och främst.. Ni har väl inte missat tävlingen jag har på min instagram ( @cakebymaddy ) ?! Där har ni chansen att vinna ett stort kit med bakredskap ifrån Orthex Group.
In och tävla med er!!
Nu till dagens kakor.
Jag brukar göra dessa vaniljkakor till mina barn ibland. Dom går åt som smör i solsken. Dessutom är dom så lätta att göra. Ett perfekt recept som även barnen kan vara med på alltså. 😉
Eftersom dom håller formen i ugnen och inte flyter ut åt nått håll kan man stansa ut vilka figurer som helst. Så plocka fram alla pepparkaksformar/kakstansar ni har i lådorna och börja baka.
Helt beroende på hur stora eller små kakor man gör är det svårt att säga hur många kakor detta recept ger, men jag fick ut fyra plåtar fulla med kakor, vilket räcker i några dagar här hemma. 😉
Tom & Jerry kakor
- 60 g florsocker (1 dl)
- 90 g socker (1 dl)
- 1 msk vaniljsocker
- 450 g mjöl (7,5 dl)
- 200 g rumsvarmt smör
- 2 st ägg
Blanda florsocker, socker, vanilj och mjöl i en stor skål.
Tillsätt smör och ägg och mixa ihop till en deg.
Plasta in degen och lägg i kylskåpet ca 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen på ett mjölat bakbord, ca 4-5 mm tjock.
Stansa ut kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 min (beroende på ugn) Jag brukar lyfta en kaka och titta på undersidan, är den lite gyllenbrun så är dom färdiga.
Var kommer formarna ifrån?
Ja, visst är dom söta! Jag kommer inte riktigt ihåg vart jag köpte dom men jag såg att dom fanns på dreamcakes.se på rea dessutom. 😉
Går dessa kakor att frysa? 😀
Dom går att frysa ja. 👍🏻☺️
Lägg till 2 dl socker så dem ej smakar vara mjöl
Blir kanske lite för mycket socker det. 🙈 Jag upplever inte att dom bara smakar mjöl, men smaken är som baken och tur är väl det. ☺️