Publicerad den Lämna en kommentar

Toblerone Brownies

Finns det några tobleroneälskare där ute? Om ja, se hit!

En underbart chokladig brownie med mer än ett halvt kilo toblerone (!!) kan ju inte bli annat än en hit, eller hur?

Jag vågar lova att det absolut är så. 😉

 

Toblerone Brownies

  • 200 g osaltat smör
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • 150 g toblerone, hackad
  • 3 stora ägg
  • 275 g socker
  • 90 g mjöl
  • 35 g kakao
  • 400 g toblerone, hackad

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en form på ca 30×23 cm med bakplåtspapper.

Smält ihop smör, choklad och 150 g toblerone över vattenbad. När allt smält helt ställer du den åt sidan och låter den svalna medans du fortsätter med receptet.

Vispa ihop,  med maskin/elvisp, ägg och socker tills det är riktigt vitt och fluffigt. (ca 5-10 min)

Tillsätt sen den smälta smör- och chokladsmeten och vänd försiktigt ihop.

Sikta ner mjöl och kakao i smeten och vänd försiktigt ihop igen. Försök att bevara luften i smeten.

Vänd till sist ner 400 g hackad toblerone och häll smeten i formen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter. (Mer eller mindre beroende på storlek av form och ugn. Om längre, lägg på aluminium folie)

Låt svalna helt i formen innan du skär upp den.

Ät precis som den är eller värm i micron och servera med lite glass! Mums!

Lämna ett svar