Publicerad den Lämna en kommentar

Spider Web Brownie

Choklad på choklad på choklad! Kan det någonsin bli för mycket choklad egentligen? Nepp, inte om ni frågar mig.

Den här väldigt chokladiga brownien är himmelsk vågar jag påstå! En riktigt kletig och kladdig brownie med chokladbitar i och uppepå det ett täcke av en len och underbar mörk chokladganache, och för att avsluta det hela – en virvel av vit chokladganache. Yum!

Denna chokladbomb kommer göra succé på halloweenfesten!

Jag pysslade ihop en spindel av sockerpasta, man kan ju fuska och lägga dit en spindel av plast om man vill. Eller helt enkelt skippa spindeln helt, för visst är den frän precis bara som den är också?!

Spider Web Brownie

Brownie:
  • 1,5 dl kakao
  • 3,5 dl socker
  • 0,8 dl florsocker
  • 1 tsk havssalt
  • 2,5 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 1,2 dl raps olja
  • 2 msk vatten
  • 200 g mörk choklad
Chokladtäcke:
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • 50 g vit choklad
  • 0,3-0,5 dl grädde
  • ev. en spindel som dekoration (min är gjord av sockerpasta)

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä en springform på 20 cm med bakplåtspapper.

Rör ihop kakao, socker, florsocker, salt, mjöl och vaniljsocker i en stor bunke.

Tillsätt ägg, olja och vatten och rör till en jämn och slät smet.

Hacka chokladen och rör ner den i smeten.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 min. Börja testa med en sticka efter 30 min, den ska vara kladdig i mitten. (tycker jag iaf, smaksak)

Ta ut brownien och låt den svalna helt.

Börja med den mörka chokladganachen medan brownien svalnar.

Hacka den mörka chokladen och lägg den i en skål i rostfritt eller av glas/porslin.

Koka upp 1 dl grädde i en kastrull och häll den  varma grädden direkt över chokladen. Låt det stå och mjuka upp chokladen i ca 1 minut innan du försiktigt rör till en slät och fin kräm. Låt ganachen svalna till önskad konsistens. Gärna en timme eller två. Har du bråttom kan man skynda på processen genom att ställa in ganachen i kylen en sväng. Se till att ta ut den och rör mellan varven så den inte blir för fast.

Den vita ganachen behöver inte så lång tid på sig: Hacka 50 g vit choklad och lägg i en skål. Koka upp 0,3-0,5 dl grädde och häll direkt den varma grädden över chokladen och låt stå ca 1 min innan du försiktigt rör till en slät kräm. Vill du ha rinnigare ganache koka lite mer grädde och rör ner. Låt svalna en aning.

Bre den mörka chokladganachen i ett jämnt lager över brownien.

Häll ner den vita chokladganachen i en liten plastpåse och klipp ett litet hål i hörnet av påsen. Ringla den vita ganachen i en virvel från mitten och ut till kanten. (det blir ganache över)

Med hjälp av en tandpetare drar du streck med början från mitten och ut till kanten. Upprepa runt hela kakan.

Låt kakan stå framme i rumstemp tills servering.

Lämna ett svar