Glad Påsk på er!
Imorse vaknade vi och upptäckte att karlstad var täckt av snö. Helt galet mycket hade vräkt ner under natten.
Påskstämningen förstördes lite, men grabbarna var glada över snön så det får väl gå ändå. 😉
För att höja påskstämningen lite bestämde vi oss för att baka påskkakor. Eller ja, jag fick äran att göra dom men fick såklart hjälp av lilla kakmaffian här hemma att äta dom. 😉
Dessa kakor går ju att dekorera precis hur man vill. Jag som gillar kokos valde att färga riven kokos grönt för att få det att se ut som gräs och sen trycka dit små chokladägg för att få påsktema på dom. Men man kan ju absolut bara använda strössel om man vill det, eller kanske färga frostingen i valfri färg? Låt fantasin flöda. 😉
Söta Påskkakor
Ca 30-40 kakor
Kakor:
- 280 g socker
- 150 g smör, rumsvarmt
- 2 ägg
- 4 msk mjölk
- 470 g mjöl
- 1/3 tsk salt
- 3 tsk bakpulver
Frosting:
- 75 g cream cheese
- 40 g smör, rumsvarmt
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 280 g florsocker
- 2 msk mjölk
Dekoration:
- Strössel eller kokosflingor
- Chokladägg
Sätt ugnen på 175 grader.
Rör ihop socker, smör, ägg och mjölk.
Blanda ihop mjöl, salt och bakpulver och tillsätt det till äggsmeten.
Blanda tills degen precis gått ihop.
Kavla eller platta ut ca 1/4 deg i taget på ett mjölat bakbord, ca 10 mm tjockt.
Stansa ut kakor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Undersidan ska bli lätt gyllenbrun.
Ta av kakorna från plåten direkt och låt dom svalna helt på ett galler.
Gör frostingen under tiden.
Vispa ihop smör och cream cheese. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda till en jämn smet. Vispa inte för länge.
Spritsa eller bred ut ett lager frosting på varje kaka och toppa med kokosflingor/strössel.
Tryck dit chokladäggen.