Har ni ätit S’mores nångång? Barnsligt gott!
S’mores är en vanlig campingtradition i amerika. Man grillar en stor marshmallows över en brasa och klämmer sen fast den tillsammans med ett lager choklad mellan två kex.
Här kommer ett recept på en variant av en chocolate chip cookies med minimarshmallows och bitar av digestivekex. S’mores som en kaka med andra ord! Och så löjligt, barnsligt gott!!
Den blir sådär härligt seg, mjuk och crunchig i ett. Perfekt att ha med sig till stranden nu i sommarvärmen.
S’mores Cookies
Ca 36 st
- 225 g smör, rumsvarmt
- 1,2 dl socker
- 3 dl farinsocker
- 2 stora ägg
- 6 dl mjöl
- 4 tsk vaniljsocker
- 8 st digestivekex + lite extra till garnering
- 1,5 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 340 g hackad mörk choklad (ca 55%) eller chokladknappar
- 50 g minimarshmallows + lite extra till garnering
- ca 50 g mjölkchoklad, hackad i bitar
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop smör, socker och farinsocker ljust och fluffigt. (gärna med flatblandare på maskin)
Skrapa kanterna med en slickepott i mellanåt genom hela receptet.
Tillsätt ett ägg i taget och vispa in varje ägg helt.
Krossa kakorna till smulor. Lättast är att lägga dom i en plastpåse och kavla påsen med en kavel. 😉
Blanda mjöl, vaniljsocker, kaksmulor, bikarbonat och salt i en annan skål och häll det lite i taget ner i smeten medans maskinen går.
Vispa tills de torra ingredienserna precis blandats in, inte mer.
Stäng av maskinen och vänd ner den mörka chokladen och minimarshmallowsen med en slickepott.
Har du en kakskopa så använder du den här, annars ska varje degboll vara ca 2,5 msk ”stora”.
Skopa upp degbollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. 9 st på varje plåt då dom flyter ut ganska mycket.
Tryck lite extra kakbitar, marshmallows och mjölkchokladsbitar uppepå varje degboll.
Grädda dom mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Kanterna ska bli lite gyllenbruna men mitten på kakan ska fortfarande se degig ut.
Ta ut dom ur ugnen och låt dom få svalna några minuter på plåten innan du lägger dom på ett galler där dom får svalna helt.
Förvara i en lufttät burk i skafferiet i upp till 5 dagar.
[…] S’mores Cookies […]