Våren är här!
Ja, jag tycker vi kan säga så iaf. Nu är dom ute och sopar vägarna för fullt här utanför, och jag hörde faktiskt ryktas om ca 15 grader varmt på söndag här i karlstad.
Att sprida huset med doften av nybakat gör inte känslan sämre kan jag lova. 😉
Fredagsfikat blir nått så fruktansvärt gott som denna underbart mjuka men samtidigt lite ”crunchiga” kaka med marshmallow och choklad. En blandning av chocolate chip cookies och S’mores. Hur gott låter inte det?! För gott för att inte testa om jag får säga mitt. 😉
S’mores Cookie Bars
- 115 g smör, rumsvarmt
- 110 g muscovadosocker (drygt 1,5 dl)
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljpulver alt. 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk salt
- 145 g mjöl (ca 2,5 dl)
- 5 st digestive kakor
- drygt 1 dl marshmallowsfluff (finns att köpa färdig i butik)
- 95 g mjölkchoklad knappar (drygt 1 dl)
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör och socker.
Tillsätt ägg och vanilj och vispa tills smeten går ihop.
Krossa kakorna till smulor. Ett tips är att lägga dom i en zip-påse och kavla dom med en vanlig kavel.
Ha i bikarbonat, salt, mjöl och kaksmulorna i smeten och blanda till en jämn deg.
Pressa 3/4 av degen i botten av formen.
Bred ut marshmallowfluffen över degen och fördela chokladknapparna över det.
Pressa resten av degen över chokladknapparna och grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.
Låt svalna innan du skär upp den.
Går att förvara i kylen, men för en mjukare, kladdigare variant ha dom i en burk i rumstemperatur. 😉
Hur gör man fluffen ?
Lättast är att köpa färdig i butik. 🙂 Men det finns absolut lätta recept om man vill göra den själv. Kan lägga upp recept på bloggen framöver. Men sålänge, googla bara ”recept marshmallowsfluff” så hittar du. Tack för din kommentar. <3
Kan man dubbla receptet för större panna?
Det går nog alldeles utmärkt. Kul att du vill testa 🙂