Idag skulle jag egentligen ha bakat nått helt annat hade jag tänkt. Jag började med att krossa oreokakorna och kom sen på att jag hade på tok för lite ingredienser till det jag tänkt baka hemma. Och till affären orkade jag inte åka, så jag fick tänka om och exprimenterade vilt ihop detta.
Den blev inte alls så kladdig som jag hade tänkt att den skulle bli, utan mer som en kaka typ. Kanske kan man testa att ha den inne kortare tid i ugnen om man gillar det lite mer kladdiga? Värt att testa till nästa gång.
Men smaken är som baken och min sambo tyckte helt tvärtom. 😉
Det skadar nog inte att värma på den lite och servera med en skopa vaniljglass! :p Mums!
S’more Oreo Brownie Bars
Brownie:
- 150 g smör
- 225 g socker (2,5 dl)
- 1 dl kakao
- 3 st ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 150 g mjöl (2,5 dl)
- ca 11 st digestivekex
- 1 pkt oreos, krossade (154 g)
- 300-350 g stora marshmallows
Brownie:
Smält smöret i en kastrull, ta av från värmen direkt och låt svalna en aning.
Tillsätt socker, kakao, äggen, vanilj, bakpulver och salt. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt mjölet och blanda jämnt.
Sätt ugnen på 165 grader.
Klä en form på ca 24×30 cm med bakplåtspapper.
Fördela ut digestivekexen jämnt på formens botten.
Häll ca hälften av browniesmeten över kexen och försök bre ut den så jämnt det går så att alla kex blir täckta.
Strö över dom krossade oreosen.
Lägg ett lager marshmallows över. (Jag klippte mina på hälften)
Häll resten av browniesmeten över marshmallowsen och försök bre ut den så den täcker allt.
Grädda mitt i ugnen i ca 25-30 minuter. (Kan variera från ugn till ugn så håll lite koll)
Ta ut formen ur ugnen och lägg ett till lager marshmallows uppepå. (återigen klippte jag mina till hälften här med)
Ställ in i ugnen tills marshmallowsen har fått en gyllenbrun färg. Ca 5-8 min.
Låt svalna helt innan du skär i den. (Väääldigt kletigt annars)
Och även när den har svalnat är det typ omöjligt att skära snygga bitar, men vem bryr sig? 😉