Publicerad den Lämna en kommentar

Salty Caramel Chocolate Muffins

Var och handlade härromdagen och sprang på en ny Plopp – Salty Caramel! Kärlek vid första ögonkastet. ❤️

Roffade åt mig 2 st, åkte hem, öppnade en, (bara för att smaka lite menar jag..) åt upp hela, öppnade den andra en timme senare och ja, den försvann den också.. Hur många jag är uppe i nu behöver vi inte gå in på, men låt oss säga att det är några fler än 2 st. 😉

Hur som helst, när jag hittar nått gott så går alltid mina tankar till bakning och hur det går att baka med. Så också i detta fall.

Pojkarna önskade chokladmuffins till fikat och denna Plopp är ju som gjord att stoppa in i en chokladmuffins! Jag älskar kombinationen av choklad och salt karamell, det är på riktigt den absolut godaste kombinationen som någonsin upptäckts. Det och pommes till milkshake eller choklad till dillchips. Heaven!

Salty Caramel Chocolate Muffins

Ca 10-12 st
  • 75 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk havssalt
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 1 st Plopp ”salty caramel” (80 g)

Sätt ugnen på 200 grader och ställ iordning muffinsformarna (gärna i muffinsplåt).

Smält smöret och ställ åt sidan.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och havssalt i en bunke.

Vispa ägg och socker ljust och fluffigt.

Blanda ner mjölblandningen.

Rör tillsist ner mjölken och det smälta smöret och rör till en jämn och klumpfri smet.

Fyll muffinsformarna till ca 2/3 med smet.

Tryck ner en (eller två) bit plopp i varje muffins.

Grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Testa med sticka, den ska vara genomgräddad.

Lämna ett svar