Ja det är väl ingen hemlighet att sött och salt är kärlek ihop? Och när vi dessutom pratar om choklad och havssalt i kombination! Halleluja!
Min absoluta favorit i ”Polly-hyllan” är, utan tvekan, Pollypuffar Sea salt. Öppnar man en sån påse och ”bara ska ta en”, kan man faktiskt strunta i att öppna den alls. För den tar slut på bara några minuter efter att man kastat in den första lilla beroendeframkallande puff i munnen.. skit störande.. 😉
Denna brownie innehåller alltså mycket kärlek! Chokladigt söt, lite crunch från puffarna och det där härligt salta som tar chokladen till en helt annan nivå. Typ himmelnivå!
Man kan välja att bara göra själva brownien här. Men jag tänkte slå på stort när jag ändå var igång och kleta på ett härligt lager med chokladfudge över och toppa med ytterligare puffar och lite havssalt. Varför inte liksom? 😉
Salt PollypuffsBrownie med Chokladfudgetäcke
Brownie:
- 1,5 dl kakao
- 3,5 dl socker
- 0,8 dl florsocker
- 1 tsk havssalt
- 2,5 dl mjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 1,2 dl raps olja
- 2 msk vatten
- 100 g mörk choklad
- 100 g Pollypuffar Sea Salt + ev extra till garnering
Chokladfudge:
- 0,5 burk kondenserad sötad mjölk
- 150 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form på 20 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop kakao, socker, florsocker, salt, mjöl och vaniljsocker i en stor bunke.
Tillsätt ägg, olja och vatten och rör till en jämn och slät smet.
Grovhacka chokladen och Pollypuffarna och rör ner dom i smeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 25-35 minuter. Börja testa med en sticka efter 25 min, den ska vara lite kladdig i mitten.
Låt svalna.
Chokladfudge:
Hacka och smält chokladen i micro (30 sek åt gången, rör mellan varje gång) eller över vattenbad. Blanda den sen med den kondenserade mjölken.
Fördela chokladfudgen jämnt över brownien och dekorera med Pollypuffar och ev lite havssalt. Låt stelna i kylen ca 20 min.