Visste ni att det är muffinsdagen idag? Och med trädgårdarna fulla i rabarber känns det ju ganska givet att det fick bli just rabarbermuffins idag.
Egentligen var det meningen att min lilla muffinskung (5-åriga sonen) skulle ha hjälpt till i bakningen idag eftersom just muffins är hans ”specialitet”, men han kom på andra tankar när hans polare på gatan kom och ville ha med han och bada pool. 😉 Tänk så stora dom blir så fort. Leker redan själv med kompisar. Härromdagen cyklade dom själva till lekparken, som visserligen ligger bara runt hörnet, men ändå!
Så jag fick klara mig själv i köket. Lite mindre disk och ”mjölmoln” på det viset iof. 😉
Här kommer receptet på super duper saftiga vaniljmuffins med rabarber, så goda! (och lätta att baka)
Saftiga Rabarbermuffins
ca 12-15 st
- 125 gram smör, rumsvarmt
- 2,5 dl socker
- 3 st ägg
- 2,5 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- ca 3 dl rabarber i bitar (2-3 stjälkar)
- 2 msk socker
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker krämigt.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en annan skål och häll det sedan ner i smeten.
Blanda försiktigt ihop till en klumpfri smet.
Hacka rabarbern och blanda med lite socker.
Vänd sist ner rabarbern i smeten och fördela i muffinsformar. Gärna i en muffinsplåt.
(Jag brukar trycka ner några extra rabarberbitar på toppen.)
Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 min.