Här kommer ett till superlätt recept på fudge som inte går att misslyckas med! Och så goda! Älskar kombinationen av dom salta jordnötterna ihop med chokladen. Och kontrasterna i konsistensen mellan den lena chokladfudgen med crunchiga jordnötter och fluffiga marshmallows.
Att det går fort, med få ingredienser är ju inte fy skam det heller. 😉
Rocky Road Fudge
- 440 g mörk choklad (ex Marabous)
- 1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk
- 70 g minimarshmallows
- 100 g salta jordnötter
Klä en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper. Låt pappret sticka upp runt hela formen så det är lätt att ”lyfta ur” den färdiga fudgen sen.
Hacka chokladen och häll den tillsammans med den kondenserade mjölken i en kastrull. Värm på medelvärme, rör hela tiden, tills all choklad smält.
Ta av från värmen och blanda ner marshmallows och jordnötter.
Häll fudgen i formen och jämna ut den med hjälp av en slickepott. Lättast är att bara försiktigt trycka den jämn.
Ställ in i kylen och låt den svalna helt. Gärna över natten.
Skär fudgen i bitar och förvara i kyl i lufttät burk. Håller upp till en vecka utan problem.