Idag tog pappan med sig den stora pojken till badhuset och lämnade mig och minstingen hemma. Med köket för oss själva passade vi på att baka kakor.
Båda mina barn är riktiga kakmonster och tömmer mer än gärna kakhyllorna i affären när vi handlar.
Dom här kakorna blir sådär gött sega i mitten och är både härligt chokladiga och salta av jordnötssmöret. Underbara!
Peanut Butter Chocolate Chip Cookies
- 75 g smör, rumsvarmt
- 1,3 dl peanut butter
- 2 dl socker
- 2 dl farinsocker
- 2 tsk vaniljpulver (alt. 4 tsk vaniljsocker)
- 2 ägg
- 5,5 dl mjöl
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 300 g choklad knappar (jag tog en påse ljus och en påse mörk choklad)
Sätt ugnen på 190 grader.
Vispa ihop smör och jordnötssmör.
Tillsätt socker, farinsocker och vanilj.
Blanda ner äggen och vispa tills det är ordentligt blandat.
Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver och salt och arbeta ihop till en kakdeg.
Blanda sist ner choklad knapparna.
Klicka ut ca 3 matskedsstora skopor på bakplåtspapper med ca 5 cm mellanrum. En glasskopa är perfekt här. Eftersom det är så mycket choklad knappar i degen rasar dom lätt isär, forma dom lite extra när du klickat ut dom och tryck till lite på toppen så dom blir lite plattare så håller dom formen.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 min.
Låt kakorna svalna på plåten så fortsätter dom bakas lite till, alternativt ha dom inne nån minut extra i ugnen.
Njut med ett stort glas mjölk till. Mums!