Publicerad den Lämna en kommentar

Nutella muffins

God kväll på er!

Vilken dag! Vi ska ju sälja vårt hus nu, något vi funderat på i några år men aldrig riktigt tagit tag i. Drömmen är ju ett charmigt hus på landet med en lummig stor trädgård. Vi har inte hittat nått än men har nu bestämt oss för att sälja först och hoppas på att vi hittar vårat drömhus snart. Min fina styvfar har generöst erbjudit sitt hus som en mellanlandning om vi inte hinner hitta något innan. Så himla snällt! Känns jättebra att vi har en ”plan B”. Och inte nog med det, även min älskade pappa har lånat ut delar av sitt hus som ett magasin för alla våra saker.

Vi har så många fina människor runt oss som hjälper oss genom denna enorma pers! För inte fasen är det lätt att bara flytta med tre barn, det kan jag lova! Puh!

Så igår började vi alltså att flytta/rensa/slänga/köra grejer kors och tvärs och inte minst – att städa inför visningen som kommer bli om ungefär två veckor. Med en sambo som dessutom jobbar 7-16 och jag som är hemma med ungarna samtidigt. Fy farao! 😉

Ska bli så fantastiskt skönt när allt detta är över! Och såklart när vi äntligen hittar ”vårat” hus! Det hus där vi ska bo resten av våra liv i. Där vi båda kommer känna lugnet och tryggheten.

Vi trivs ju faktiskt rätt bra i detta hus, med fantastiska grannar och närheten till både affär, skola och förskola, men vi har aldrig känt den där ”hemma känslan” ni vet. I alla fall inte jag. Jag längtar efter det! Efter mitt hem! Två gånger har jag känt så – i pappas hus, där vi växte upp, på den tiden då mamma och pappa fortfarande var gifta. Och i vårt förra lilla hus som låg mer mot skogen till, men som tyvärr var för litet när vi började bilda familj.

Nu ska det bli tredje gången gillt alltså, och där ska vi alltså på riktigt bosätta oss. ”For life”. Åh vad jag längtar!

Okej, nog tjötat om det. Nutella muffins var det! Supergoda, saftiga vaniljmuffins med en ”swirl” av nutella på toppen. Behöver inte sälja in dom mer än så tror jag? 😉

Nutella muffins

Ca 12 st
  • 115 g smör, rumsvarmt
  • 0,6 dl rapsolja
  • 1,8 dl socker
  • 3 stora ägg
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • ca 1,2 dl nutella

Sätt ugnen på 175 grader.

Placera 12 st muffinsformar på/i en muffinsplåt.

Vispa ihop smör, olja, socker, ägg och vaniljsocker, med maskin, till en jämn smet.

Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör sen försiktigt ner det, med slev, i smeten. Rör inte för mycket.

Skeda ner smeten i muffinsformarna. Fyll dom till ca 3/4)

Klicka över ca 2 tsk nutella på toppen av varje muffins och gör cirkelrörelser med en tandpetare för att försiktigt blanda ner nutellan en aning i smeten.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Testa med en sticka, dom ska vara genomgräddade.

Lämna ett svar