Publicerad den Lämna en kommentar

Nutella fyllda havrebars

Hallå där!

Så kul att höra att så många redan testbakat Coca Cola kakan jag la ut recept på i förrgår! Och att ni gillade den lika mycket som jag! Tack för all respons! Ni får jätte gärna lämna kommentarer även här inne på bloggen. Lovar att svara på allt! 😉

Idag kände jag för att baka något enkelt och snabbt då mitt nutellasug kickade in. 😉

Jag älskar havrekakor! Och nutella! (mycket utropstecken här nu..) Varför inte blanda det bästa ur två världar?

Får jag presentera dessa ”havre-kake-bars” fyllda med choklad och nutella. Yum!


Nutella fyllda havrebars

  • 135 g smör
  • 130 g farinsocker (ca 1,6 dl)
  • 2 tsk vaniljpulver alt. 4 tsk vaniljsocker
  • 140 g mjöl (ca 2,4 dl)
  • 90 g havregryn ( ca 2,4 dl)
  • 3/4 tsk bikarbonat
  • en nypa salt
  • 200 g nutella (ca 1,6 dl)
  • 60 g mjölk chokladknappar (ca 0,8 dl)

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Klä en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.

Vispa ihop smör, farinsocker och vanilj i en stor skål.

I en annan skål blandar du ihop mjöl, havregryn, bikarbonat och salt.

 

Häll över dom torra ingredienserna till smörblandningen och blanda till en jämn massa.

Pressa lite mer än hälften av massan i formen till ett jämt lager.

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Ta ut formen ur ugnen och bred på nutellan direkt. Var försiktig då kakan är mjuk.

Toppa nutellan med chokladknapparna och fördela resten av havremassan över chokladen.

Grädda ytterligare i ca 15 minuter eller tills havremassan fått en gyllenbrun färg.

Låt svalna på galler.

Ju längre den får svalna dessto fastare blir fyllningen. Skär inte i kakan när den är för varm utan vänta tills den svalnat något.

Godast är barsen när dom är lite ljumna, när chokladen fortfarande är något smält. :p

Lämna ett svar