Hallå där!
Så kul att höra att så många redan testbakat Coca Cola kakan jag la ut recept på i förrgår! Och att ni gillade den lika mycket som jag! Tack för all respons! Ni får jätte gärna lämna kommentarer även här inne på bloggen. Lovar att svara på allt! 😉
Idag kände jag för att baka något enkelt och snabbt då mitt nutellasug kickade in. 😉
Jag älskar havrekakor! Och nutella! (mycket utropstecken här nu..) Varför inte blanda det bästa ur två världar?
Får jag presentera dessa ”havre-kake-bars” fyllda med choklad och nutella. Yum!
Nutella fyllda havrebars
- 135 g smör
- 130 g farinsocker (ca 1,6 dl)
- 2 tsk vaniljpulver alt. 4 tsk vaniljsocker
- 140 g mjöl (ca 2,4 dl)
- 90 g havregryn ( ca 2,4 dl)
- 3/4 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 200 g nutella (ca 1,6 dl)
- 60 g mjölk chokladknappar (ca 0,8 dl)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Klä en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
Vispa ihop smör, farinsocker och vanilj i en stor skål.
I en annan skål blandar du ihop mjöl, havregryn, bikarbonat och salt.
Häll över dom torra ingredienserna till smörblandningen och blanda till en jämn massa.
Pressa lite mer än hälften av massan i formen till ett jämt lager.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
Ta ut formen ur ugnen och bred på nutellan direkt. Var försiktig då kakan är mjuk.
Toppa nutellan med chokladknapparna och fördela resten av havremassan över chokladen.
Grädda ytterligare i ca 15 minuter eller tills havremassan fått en gyllenbrun färg.
Låt svalna på galler.
Ju längre den får svalna dessto fastare blir fyllningen. Skär inte i kakan när den är för varm utan vänta tills den svalnat något.
Godast är barsen när dom är lite ljumna, när chokladen fortfarande är något smält. :p