Hej på er!
Idag tog jag med mig mellanpojken – Kid till stan för lite shopping, bara han och jag för omväxlings skull. Jag tycker att det är så viktigt att försöka lägga ensamtid på var och en emellanåt då det som oftast är kaos när alla är tillsammans. 😉
Vi shoppade en liten stund men gick ganska fort och tog en fika. Han valde en tårtbit, en festis och en strut med jordgubbsglass, som han sen kletade ner halva cafeet med.
Sista stoppet var mataffären där vi skulle handla lite mat. Han är vild! Och då menar jag vild! Efter att ha kastat ur alla varor jag lagt ner i vagnen minst fem gånger, bitit hål på kaviartuben och fått upp locket på duschcremen – mosade han brödet när han däckade och använde det som kudde.. men vet ni? Han är så söt.. när han sover! 😉
Och hela dagen iförd en Hulkendräkt – såklart.. inga konstigheter med det?
Japp, han fick en Hulkendräkt av min fina vän härromdagen som han knappt tagit av sig sen han fick. Och att ens föreslå en annan outfit när vi skulle till stan var ju helt uteslutet såklart.. varför ens försöka menar jag? 😉
Nog om Hulken och sönderbitna kaviartubar..
M&M kakor! Dessa blev en solklar favorit här hemma. Kan man säga att det är en typ av chocolate chip cookies? Fast utan chocolate chips, men med M&M’s.
Två varningens fingrar bara!
1. M&M’sen är stenhårda att dela, så akta er för guds skull så ni inte gör er illa!
2. Det går inte att bara ta en kaka! Har du väl börjat äta finns ingen återvändo..
M&M’s Cookies
Ca 40 st
- 285 g mjöl (4,7 dl)
- 1 msk majsstärkelse
- 1 tsk havssalt
- 1 tsk bikarbonat
- 170 g smör, rumsvarmt
- 105 g socker (1,2 dl)
- 135 g farinsocker (1,8 dl)
- 1 msk vaniljsocker
- 1 stort ägg
- 330 g M&M’s (2 påsar)
Blanda mjöl, majsstärkelse, salt och bilarbonat i en bunke och ställ åt sidan.
Vispa ihop smör, socker, farinsocker och vaniljsocker med maskin på medelfart i ca 2-3 minuter så det blir ljust och fluffigt.
Tillsätt ägget och fortsätt vispa på medelfart tills det är ordentligt inblandat.
(Skrapa kanterna ibland om nödvändigt)
Sänk hastigheten och tillsätt de torra ingredienserna lite i taget och vispa tills du har en jämn deg.
Dela M&M’sen på mitten. (Försiktigt för dom är hårda och det är lätt att slinta med kniven!! Tro mig, det var bra nära några ggr) 😉
Rör ner dom i degen för hand.
Ställ in degen i kylen i minst 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Forma ca 1 msk stora bollar av degen och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min, eller tills kanterna blir lite gyllenbruna.
Låt kakorna svalna på plåten i någon minut och låt dom sen svalna helt på galler.
Förvara i en lufttät burk i skafferiet.