Publicerad den 3 kommentarer

Marsipan choklad kakor

Hej på er!

Gillar ni marsipan? Om inte så kan ni scrolla vidare.. Men om ni som jag älskar det så måste ni testa detta superlätta recept. Med endast tre ingredienser dessutom.

Klart på en kvart (och då har jag räknat med dom tio minutrarna dom ska vara i ugnen!)

Man kan tycka att marsipan och mörk choklad passar sig under jul, men vet ni, det skiter jag i! Jag äter marsipan med gott samvete året runt. 😉

Jag fick ett extremt sug efter just marsipan igår och slängde ihop ett fruktansvärt enkelt recept som blev fantastiskt gott! Värt att testas hörrni! 😉

Plattar man inte till dom mer än vad jag har gjort så är dom fortfarande lite ”råa” i mitten och smakar precis som marsipanbröd. Mums!

Marsipan Choklad Kakor

Ca 15 st
  • 350 g marsipan
  • 2 st äggvitor
  • 100 g mörk choklad / chokladknappar

Sätt ugnen på 200 grader.

Riv marsipanen i en skål.

Tillsätt en äggvita i taget och blanda ordentligt in varje vita.

Hacka chokladen och blanda in den i marsipansmeten.

Skopa upp degbollar (ca 2 msk ”stora”) på en plåt med bakplåtspapper och platta till dom en aning.

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Låt svalna på galler.

3 reaktioner på “Marsipan choklad kakor

  1. Går det att Frysa kakorna?

    1. Jag har inte testat men tror inte det ska vara några problem. Kanske blir dom lite mjukare/degigare vid upptining, mem det blir dom när dom får ligga över natten också. 😉

  2. […] om det! Till dagens recept då.. ni blev ju alldeles tokiga i det förra receptet jag la ut – Marsipan Choklad Kakorna – där det endast krävdes tre ingredienser och ytterst lite tid. Ja, vi gillar när det är […]

Lämna ett svar