Publicerad den Lämna en kommentar

Marshmallow Crunch Brownies

Hej på er!

Vill ni veta hur himlen smakar? Då ska ni testa dessa brownies! Tänker inte ens försöka beskriva hur fantastiskt goda dom är, det går inte.

 

Marshmallow Crunch Brownies

Brownies:

  • 2,5 dl socker
  • 1 dl rapsolja
  • 2 stora ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl kakao
  • 1 krm salt
  • 30 g hackad choklad (jag valde mörk)

Topping:

  • 150 g mini marshmallows
  • 150 g hackad choklad (jag blandade mjölkchoklad och mörk choklad)
  • 1,5 dl jordnötssmör
  • 40 g smör
  • 3,5 dl rice krispies

 

Sätt ugnen på 175 grader. Smöra in en form på ca 20 x 20cm.

Vispa socker och olja i en skål, tills det är väl blandat.

Tillsätt ägg och vanilj och vispa ca 2 min till.

Häll i kakao och salt och blanda ihop till en slät smet.

Vänd till sist i den hackade chokladen och häll smeten i formen.

Grädda i ca 14 minuter, toppa sedan med marshmallows och grädda ytterligare i 7-8 minuter.

Låt svalna medan ni förbereder toppingen.

Blanda hackad choklad, jordnötssmör och smör i en mikrosäker skål. Mikra ca 15-30 sekunder i taget och rör mellan gångerna tills det är en smält och slät smet.

Vänd ner rice krispies.

Klicka sedan ut toppingen över den svalna kakan och bre ut så den är helt täckt.

Vänta tills den har svalnat helt innan du skär den.

Förvaras i kyl för en lite krispigare brownie, eller i rumstemperatur för en lite kletigare variant.

 

Och som sagt, ni lär inte bli besvikna. 😉

Lämna ett svar