Vilken otrolig respons det blev på senaste browniereceptet jag la ut! ”Slutty Brownies”. Känns fint att det finns så många där ute som gillar brownies. 😉 Det är ju liksom det jag lever för (och tyvärr ofta på också..) Kärlek i en tugga!
Då kör vi på ett brownierecept till tycker jag! Denna gång med kokos i. Smaskens!
Många är nyfikna på all min fantasi och hur jag kommer på mina recept. Tänkte att jag skulle försöka ta med er in på en liten resa i min hjärna så att ni kanske förstår en liten del av allt..
Folk som känner mig beskriver mig som en otroligt lugn person, och det stämmer ju till viss del. Utåt sett är jag väldigt lugn. Men min hjärna är en helt annan historia. Den går på högvarv jämt. Och då menar jag jämt! Den är stressig, så stressig. Ofta börjar jag försöka tänka på något jag borde eller behöver tänka på men den skenar iväg direkt. Först hit sen dit sen tillbaka osv. Hela tiden.
Det är ganska frustrerande när någon pratar och man försöker lyssna på denna någon, men istället tänker på nån kokosfyllning ihop med en brownie, eller om något man borde ha fixat hemma. Det skenar ofta iväg till konstiga, helt ointressanta saker, saker man absolut inte ens förstår hur man började tänka på. Och sen har man inte en aning om vad denna stackare som pratar med dig har sagt.
Vi var på föräldramöte härromdan på skolan för vår ena pojke och jag hade inte någon som helst aning om vad mötet hade handlat om när vi gick därifrån. Jag hade lite hosta den dagen och hade liksom bara tänkt på att inte hosta. Och på brownies. Eller kakor med mönster. Vad för mönster? Kanske kan jag göra kakor med strössel på? Eller kakor med ett fönster och strössel innuti? Åh vad gott det borde va med nutella till bacon! Kanske borde jag skriva nått recept med kokos och brownie? Bounty! Det gillar jag! En bountyfyllning i en brownie? Ja det kör vi på! Måste jag handla nått? Eller har jag allt hemma? Måste köpa tvättmedel också. Och tvätta en maskin sen. Hänga tvätten där uppe. Åh! Gå igenom killarnas garderober. Kolla storlekar. Strumporna… jag tror jag slänger alla ensamna strumpor nu som inte hittat sin maka. Vart var jag nu? Brownie ja. Med kokos i. Gott! Nutella ska jag köpa också, eller köpte jag inte typ tre burkar sist? Men för faan Maddy! Försök att fokusera på vad människan där framme i skolans matsal säger. Det handlar om ditt barn. Det viktigaste som finns. Inte om nån jävla brownie. Med kokos. Gud vad gott! Med stora chokladbitar i. Mums. Vad händer om man typ gör en deg av brownien och blandar den med en chocolate chip cookie? Är det inte det som redan finns och heter Brookie? Åh!! detta måste jag kolla upp sen! Farinsocker! Det måste jag köpa! Maddy!! Fokus!! Nu pratar hon ju om att barnen ska va snälla mot varandra, hur dom försöker göra för att minska mobbning och sånt som jag är så rädd för att mina barn ska drabbas av! Åh herregud! Tänk om han är mobbad?! Vem skulle kunna vara mobbarens mamma eller pappa här inne? Åh titta där! En mjölkmaskin! Den som min son pratat om ju. Haha, han är så rolig! Undrar om han äter hårtbröd här på skolan? Det gör han ju hemma ibland. Med ostrullar. Det gillar dom båda två. Max två ostrullar per macka, det är regeln. Ibland busar vi till det och rullar en skinka också. Eller en salami. Men inte pepparsalami till lillkillen, om man inte drar bort själva pepparranden runt salamin, då äter han. Nästa gång vi gör pannkakor ska jag rita nått roligt med sylten, det kommer dom älska! Åh! Chokladpannkakor! Huur gott vore inte det? Eller nutella? Och grädde till det! Pannkakstårta var längesen. Det får det bli nåndag. Vad glada dom kommer bli. Måste köpa ägg. Och mer mjöl tror jag. Men för faan! Nu missade jag ju vad hon sa igen! And so on, and so on..
Ja, och där nånstans i röran i mitt huvud föddes ideen till en brownie med kokos i. 😉 Taadaa! Nu har jag dessutom lite ideer på bacon och nutella, brookies, chokladpannkakor, kakor med fönster och strössel som jag kanske tänker mer på en annan dag och förverkligar. 😉
Min hjärna är otroligt jobbig men den är ju samtidigt också anledningen till att jag kan göra det jag gör. Fantasi till att skriva egna recept, fantasin för att pyssla iordning en designtårta. Och tålamod till det. För det krävs kan jag lova. 😉 Och så är jag pedant! Nått så inni hellvete. Jag skulle för det mesta kunna slafsa ihop en tårta på hälften av tiden jag lägger ner. Men hela mitt inre skriker när jag ser något som är ojämt eller en liten spricka i en liten sockerpastadetalj. Ett blåbär som ligger fel. Fel färg på ett strössel. En brun fläck på en färsk blomma. Jag gör om så många gånger det krävs för att det ska bli bra. Och kanske är det en bra sak? Kanske ser mina kunder att jag lägger ner mig och gör det där lilla extra? Jag hoppas det. Och trots att det ekonomiskt inte lönar sig att vara så överdrivet noggrann så kanske det faktiskt lönar sig i det långa loppet?
När jag har en idé till ett recept försöker jag tänka på smakerna ihop. Sött, salt, beska, syra. Försöker känna smakerna i munnen liksom. Och nej, jag är inget geni som sitter med tusen olika recept innanför pannbenet. Jag googlar jag med. Letar fram ett recept som jag kanske kan utgå ifrån. Eller iaf plocka delar av. Tar lite från min hjärna och lite från ett redan skrivet recept. Gör om, testar, experimenterar. Ibland göra om flera gånger innan jag är nöjd och kan skriva ner ett färdigt recept.
Ibland går jag bananas och hittar på helt, men måste fortfarande stämma av med verkligheten ibland och dubbelkolla i något recept om mängden bakpulver t ex känns rätt osv.
På fredag kommer tidningen hit och ska prata om mina recept, bloggen osv. Så idag tänkte jag försöka få min hjärna att fokusera lite på det. Vad jag ska baka, handla hem osv. Vi får väl se hur det går.. 😉
Här kommer det omtalade receptet på brownie med kokos i alla fall! Och jag måste säga att det är ett utav dom bästa recept jag skrivit! Så dom är givna på fredag. Ett check, och lite mindre att tänka på. 😉
Kokos Brownies
Brownie:
- 1,5 dl kakao
- 3,5 dl socker
- 0,8 dl florsocker
- 3/4 tsk salt
- 2,5 dl mjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 ägg
- 1,2 dl raps olja
- 2 msk vatten
- 200 g mörk choklad
Kokosfyllning:
- 200 g kokosflingor
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 burk (200g) kondenserad mjölk, sötad.
- 50 g mörk choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form på ca 20×20 cm.
Brownie:
Rör ihop kakao, socker, florsocker, salt, mjöl och vaniljsocker i en stor bunke.
Tillsätt ägg, olja och vatten och rör till en jämn och slät smet.
Hacka chokladen och rör ner den i smeten. Ställ åt sidan.
Kokosfyllning:
Blanda kokosflingor med vaniljsocker i en bunke. Häll i den kondenserade mjölken och hackad choklad. Blanda jämnt.
.
Häll hälften av browniesmeten i formen.
Skopa ner all kokosfyllning och försök fördela det till ett jämnt lager.
Häll resten av browniesmeten över så det täcker all kokos.
Grädda mitt i ugnen i ca 35-45 minuter. Testa med en sticka. Den ska vara lite kletig.
Låt svalna helt innan du skär upp den.
nam!! så glad jeg kom over denne oppskriften 😀
Den är så supergod! Beroendeframkallande. 😆
Lycka till i bakningen. 💕