Kalasdag nr 2 idag för min lilla Kid som blev 2 år igår.
Igår var det barnkalas och idag kommer släkten. Och vet ni vad? Det blev så mycket fika kvar att jag inte behöver göra ett skit idag. 😉
Kanske skulle försöka ta det lugnt för omväxlings skull? Är inte så duktig på det trots att jag faktiskt är beordrad av min läkare att försöka vila så mycket som möjligt nu innan förlossningen.
Jag gillar att ha hundra bollar i luften samtidigt och blir otroligt rastlös av att bara ligga på soffan.. orkar kanske inte med hundra bollar samtidigt för tillfället och jag kan erkänna att det är rätt skönt att knata runt här hemma och kunna greja med det jag vill i min egen takt. Att kunna ta pauser när det blir för jobbigt osv.
Tillbaka till kalaset då.. 😉 jag och mina pojkar tokälskar vanlig hederlig svensk kärleksmums. Men eftersom det faktiskt var kalas pimpade jag till den lite och gjorde en liten twist på den klassiska varianten. Supergott blev det och mitt lilla födelsedagsbarn slukade dom utan att knappt hinna tugga. 😉
Vad ska vi döpa dom till då? Kiddy Lou’s pimpade kärleksmums, kanske? Perfekt!
Receptet kommer självklart här:
Kiddy Lou’s pimpade Kärleksmums
ca 20-25 bitar
kakan:
- 200 g smör
- 4 dl socker
- 4 dl mjöl
- 4 ägg
- 1 1/4 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 1/2tsk bakpulver
- 2 dl mjölk
- 150 g minimarshmallows
Glasyr:
- 150 g smör
- 7 1/2 dl florsocker
- 4 1/2 msk kakao
- 3 tsk vaniljsocker
- 3/4 dl starkt kaffe
- valfritt strössel, pärlsocker, kokos, hackade nötter. Använd fantasin 😉
Sätt ugnen på 200 grader.
Klä en form på ca 25×30 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt det svalna under tiden.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda dom torra ingredienserna för sig och sikta sedan ner dom i äggsmeten. Vänd försiktigt tills smeten är jämn.
Blanda ner mjölken i smöret och häll i smeten.
Vänd runt försiktigt igen tills allt är blandat.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. När ca 5 minuter återstår sänker du ugnen till 175 grader och toppar kakan med marshmallows.
Låt kakan svalna medans du gör glasyren.
Smält smöret i en kastrull, stäng av plattan och blanda i övriga ingredienser. Rör tills smeten är klumpfri och häll den sedan över den avsvalnande kakan. Toppa med valfritt strössel, pärlsocker, kokos, hackade nötter..
Ställ in formen i kylen tills glasyren stelnat en aning innan du skär kakan i rutor.
Förvara i luttät burk i rumstemperatur.
Sååå gott!