Publicerad den Lämna en kommentar

Kanderade syrener

Ni var en hel del som undrade över syrenerna jag hade på studenttårtan.

När jag gör en tårta så vill jag att man ska kunna äta allt som är på. Och att det dessutom ska smaka gott.

Syrenerna har jag kanderat. Ett perfekt sätt att få syrenerna att hålla lite längre. Och så blir dom mycket godare att äta på detta vis.

Kanderade Syrener

  • nyplockade syrenblommor
  • äggvita, rumstempererad
  • florsocker, strösocker el fint strösocker

Börja med att plocka syrener. Skölj dom försiktigt och låt torka helt.

Vispa upp en äggvita lätt med en gaffel. Pensla blommorna med en fin mjuk pensel. (Det är viktigt att få äggvita överallt, där man missar att pensla blir det annars brunt)

Strö valfritt socker överallt på blommorna och låt torka på en plåt med bakplåtspapper i rumstemperatur. Det tar ca 1-2 dygn beroende på om du bara kanderar själva blomman eller om du väljer att kandera små klasar.

Förvara blommorna i en lufttät burk i skafferiet tills du ska använda dom. Helst inom en vecka.

Dessa är kanderade med strösocker..

..och dessa med florsocker.

Lämna ett svar