Publicerad den Lämna en kommentar

Jordgubbs rulltårta med vaniljkrämsgrädde

Släng ihop en snabb och supergod rulltårta till Valborg. Klar på 20 min.

Jordgubbs rulltårta med vaniljkrämsgrädde

Rulltårtan:
  • 3 ägg
  • 135 g socker (1,5 dl)
  • 120 g mjöl (2 dl)
  • 1 tsk bakpulver
Fyllning:
  • 1 dl mjölk
  • 2,5 msk snabbmarsanpulver
  • 1 dl grädde
  • ca 7-8 färska jordgubbar
Garnering:
  • Färska jordgubbar
  • Vispad grädde

Sätt ugnen på 250 grader.

Klä en plåt med bakplåtspapper.

Vispa ihop ägg och socker pösigt med elvisp.

Blanda mjöl och bakpulver och vänd försiktigt ner det i smeten med en slickepott.

Häll och bred ut smeten på plåten och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter.

Låt svalna och vänd sen upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt bort bakplåtspappret kakan gräddats på.

Vispa ner marsanpulvret i mjölken och ställ in i kylen i ca 5 minuter. Vispa under tiden 1 dl grädde.

Blanda ihop marsankrämen och grädden och bred ut det jämnt över kakan.

Hacka jordgubbarna och strö dom över vaniljgrädden.

Rulla försiktigt ihop kakan från långsidan.

Servera med färska jordgubbar och en klick grädde.

Lämna ett svar