Publicerad den Lämna en kommentar

Hemmagjorda Oreos med Nutellafyllning

Första skoldagen för äldsta pojken idag! Liten har blitt stor och mammahjärtat gråter en skvätt. Han har taggat för skolstarten så länge nu och imorse var det alltså äntligen dags. Pirrigt, nervöst, förväntansfullt..

Måste dom växa upp?! Snart 6 år gammal. Tiden går så galet fort, nyss var han ju pytteliten och skolades in på förskolan!

Så här sitter jag nu hemma och bara väntar på att få hämta honom igen.. vilken tur att jag kan fördriva tiden med att äta dessa härligt underbara kakor!

Oreos och nutella är två av mina besattheter.. kombinerar vi dom kan det ju inte bli annat än succe, eller hur?!

Men nu gör vi alltså egna oreos! Och då får man ju liksom välja konsistensen på dom. Jag älskar ju det där mjuka/kletiga/kladdiga som blir när man tar ut kakorna lite tidigare. Mmm.. det ihop med en härligt krämig nutellafyllning! Gaaah!!

Det blev så gott att jag redan börjat skissa på andra fyllningar. Uppdaterar er givetvis igen då. 😉

Fyllningen som blir över (för det blir det) går att spritsa direkt i munnen. Helt ok 😉

Hemmagjorda Oreos med Nutellafyllning

Kakor:
  • 180 g mjöl (3 dl)
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 32 g kakao (0,8 dl)
  • 115 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 120 g farinsocker (1,6 dl)
  • 54 g strösocker (0,6 dl)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg
Fyllning:
  • 55 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 1/4 tsk salt
  • 1,2 dl nutella
  • 145 g florsocker (2,4 dl)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vispgrädde el mjölk
Kakor:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda mjöl, salt, bikarbonat och kakao i en bunke och ställ åt sidan.

Vispa smör, farinsocker, socker och vaniljsocker ljust och krämigt i maskin med flatblandaren. Skrapa bunkens kanter.

Vispa i ägget.

Häll i de torra ingredienserna och vispa på låg hastighet till en kletig deg.

Skopa upp ca 1 msk stora degbollar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills dom inte längre är glansiga.

Låt svalna på bakplåtspappret.

Fyllning:

Vispa smör, salt och nutella med elvisp i ca 1 min.

Häll i florsockret och vaniljsockret lite i taget under tiden du vispar, till en smulig smet.

Tillsätt 1 msk grädde/mjölk och vispa ca 30 sekunder.

Häll i mer grädde/mjölk om det behövs, konsistensen ska vara bredbar men inte för lös.

Spritsa en stor klick fyllning på en kaka och tryck ihop med en annan kaka.

Lämna ett svar