Publicerad den Lämna en kommentar

Dumlefluff

Fick sova hela 8 timmar inatt! Och framförallt  8 timmar sammanhängande sömn! Ingen som skrek efter täcke eller uppmärksamhet, ingen som var kissnödig, inga fötter i ansiktet eller armbågar över näsan, en hel säng att sträcka ut sig på och inte en decimeter plats jag är van vid att få. Halleluja!

Fick även dricka morgonkaffet framför nyhetsmorgon i lugn och ro. Det hann t.om bli kallt innan jag fyllde på koppen igen. Vanligtvis sveper jag en kopp som hastigast ståendes vid köksön eller diskbänken för att annars riskera att få den uthälld över mig själv eller på bordet..

Vi kan konstatera att det är rätt skönt med barnvakt ibland. 😉 Trots att jag saknade mina små vildar hela kvällen.

Nu har vi precis ätit en god högrevsgryta som min karl lagat. Till efterrätt bjöd jag på dumlefluff toppad med glasskräm. Mums!

Dumlefluffen gör jag kvällen innan och låter stå i kylen tills vi ska äta den. Om man bortser från timmarna den behöver stå i kylen så är den gjord på ca en kvart.

Recept? Här kommer det:

Dumlefluff

Ca 8 portioner (går att halvera)

  • 180 g dumlekolor
  • 3 dl vispgrädde

Hacka dumlen till mindre bitar och släng ner dom i en kastrull tillsammans med grädden.

Värm försiktigt upp grädden, men låt den absolut inte koka! Rör hela tiden tills dumlen har smält helt.

Häll upp i en skål och täck med plastfolie. Ställ i kylen minst 5 timmar, med fördel över natten.

När du ska ha den är det bara att vispa upp den som vanlig grädde.

Spritsa ut i glas eller använd den som fyllning i en tårta. (Räcker till 1-2 lager beroende på storlek)

Jättegott med färska bär till eller som jag gjorde idag – glasskräm. (Grädde blandad med vaniljkräm)

Lämna ett svar