Publicerad den Lämna en kommentar

Chocolate Crinkle Cookies

Okej hörrni! Nu tänker jag dela med mig av ett recept som är utöver det vanliga. Dom här kakorna är så sjukt goda att det är det enda kakrecept ni någonsin behöver. Jag lovar!

Jag kommer ihåg dom från när jag var liten och firade jul i Miami. Jag minns att jag åt alldeles för många och mådde jätte illa. :p

För egentligen är det en amerikansk jul kaka. Men eftersom den inte innehåller några som helst julkryddor tycker jag det är synd att bara äta dom runt jul. 😉 Dom är hårda på utsidan med en lite mjukare insida och smakar ungefär som svensk kladdkaka. Och så häftiga kontraster med det vita florsockret mot dom chokladfärgade sprickorna.

Här kommer det!

Chocolate Crinkle Cookies

Ca 52 st
  • 120 g kakao
  • 400 g socker
  • 100 g neutral olja (ex. rapsolja)
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljpulver el. 4 tsk vanilj socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 240 g mjöl
  • ca 50-60 g florsocker

Blanda ihop kakao, socker och olja på medelhög fart.

Sänk hastigheten och tillsätt ett ägg i taget och blanda ihop till en smet.

I en annan bunke blandar du vanilj, salt, bakpulver och mjöl.

Häll i mjölblandningen i smeten och blanda till en deg.

Täck bunken med plastfolie och ställ i kylen ca 4 timmar.

Sätt ugnen på 175 grader.

Rulla bollar av degen (ca 2,5 cm stora el. ca 18-20 g/boll). Rulla bollarna i florsocker. Täck dom med ett rejält lager för ett häftigare resultat.

Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper med ca 5 cm mellanrum.


Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Låt kakorna vila 1-2 minuter på plåten innan du flyttar dom till ett galler där dom får svalna helt.

Sååå goda!! :p

Lämna ett svar