Att choklad och kokos är en perfekt kombo borde väl alla veta?
Att brownie är det bästa människan hittat på är väl också en sån sak alla borde känna till vid det här laget?
Och här i en mix tillsammans! Kan det bli bättre? Nepp!
Chocolate Coconut Brownies
Brownie:
- 1,5 dl kakao
- 3,5 dl socker
- 0,8 dl florsocker
- 3/4 tsk salt
- 2,5 dl mjöl
- 2 tsk vanilj socker
- 3 st ägg
- 1,2 dl neutral olja (t.ex raps)
- 2 msk vatten
- 200 g hackad mörk choklad
Kokosfyllning:
- 170 g färskost
- 0,8 dl grädde
- 3 msk florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 7 dl kokosflingor + lite extra till garnering
Choklad ganache:
- 0,8 dl grädde
- 175 g hackad mörk choklad
Brownie:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.
Rör ihop kakao, socker, florsocker, salt, mjöl och vaniljsocker i en stor bunke.
Tillsätt ägg, olja och vatten och rör till en jämn och slät smet.
Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter. Börja testa med en sticka efter 30 min, den ska vara lite kladdig i mitten.
Låt svalna helt på galler.
Kokosfyllning:
Vispa ihop förskost, grädde, florsocker och vanilj till en slät kräm.
Tillsätt kokos och vispa ytterligare 1 min så allt är ordentligt blandat.
Bred ut kokosfyllningen över den helt svalna brownien.
Ställ in i kylen medans du gör ganachen.
Choklad ganache:
Smält ihop grädde och choklad i en kastrull på medelvärme.
Rör tills allt smält helt och du har en jämn och fin ganache.
Låt svalna några minuter innan du häller den över kokosfyllningen. Jämna ut med en spatel.
Strö kokosflingor på toppen och ställ in i kylen i minst en timme så ganachen hinner stelna lite innan du skär upp den.
Förvaras bäst i kylen.