Publicerad den Lämna en kommentar

Chocolate Chip Cookies ”café-style”

Hej på er!

Igår bakade jag Chocolate Chip Cookies igen. Det är liksom en av mina favoritkakor så det blir ju lätt ett återkommande tema. 😉

Dessa blev verkligen som en riktig Café kaka! Sådär havreflarns spröda och krispiga på kanterna och riktigt seg och lite mjuk i mitten. Den blev härligt stor och kanske lite plattare än dom jag brukar baka. Men en riktig hit kan jag lova! Och ett recept jag bara måste dela med mig av.

Ett tips är att man inte rullar fina jämna bollar av degen utan låter dom vara lite ”ruffa” (är det ens ett ord?)

Ett annat tips är att byta ut det vanliga saltet mot havssalt. Mycket godare! (i de flesta kakor faktiskt)

Chocolate Chip Cookies ”Café-style”

Ca 24 st
  • 4,8 dl mjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 tsk salt (gärna havssalt)
  • 170 g smör, smält och avsvalnat
  • 2,5 dl farinsocker, lätt packat
  • 1,2 dl socker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 2 stora ägg
  • 100 g hackad mörk choklad/chokladknappar
  • 100 g hackad mjölkchoklad/knappar
  • lite extra choklad som garnering

Börja med att smälta smöret och låt det svalna.

Blanda ihop mjöl, bikarbonat, majsstärkelse och salt i en bunke och ställ åt sidan.

Vispa det avsvalnade smälta smöret tillsammans med farinsocker, socker och vaniljsocker med maskin i ca 1 min.

Tillsätt ägg och vispa tills äggena precis blandats in.

Häll sakta ner mjölblandningen och vispa på låg hastighet tills du inte ser några mjölrester.

Vänd ner chokladen med en slickepott.

Plasta in bunken och ställ den i kylen i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 165 grader.

Skopa upp ca 2-3 msk ”stora” degskopor och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Vill du ha extra stora kakor ökar du till 4 msk ”stora” skopor.

Tänk på avståndet mellan kakorna, dom flyter ut ganska mycket.

Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kanterna ska bli gyllenbruna men fortfarande se lite ogräddade ut i mitten.

Låt kakorna svalna några minuter på plåten innan du flyttar dom till ett galler där dom får svalna helt.

Lägg gärna på lite extra choklad på toppen av kakorna när dom är varma.

 

Liknande recept:

S’mores Cookies

Havre Chocolate Chip Cookies

Nutella Chocolate Chip Cookies

Rice Krispie Havre Chocolate Chip Cookies

Lämna ett svar