Denna veckan fick jag den stora äran att vara ”Veckans Blogg” hos Robbans Bästa
In och läs lite om mig, mitt företag och min blogg. En liten intervju där jag b.la avslöjar vilka tre kända personligheter jag skulle vilja bjuda på fika. Vilka skulle ni välja?
Vi kör en brownie-variant till tycker jag. Och nej, det lär ju inte direkt vara den sista heller.. finns det egentligen något som är godare än Brownie?! Inte om ni frågar mig.
Här har vi en kombination av Chocolate Chip Cookies och Brownie. Behöver jag säga mer?! 😉
En krispig kakig utsida med en härligt kletig brownie på insidan. Och tro mig, den var precis så god som den låter!
Den här blir så himla snygg om man dessutom bakar den i en gjutjärnspanna. Men har man ingen så går det precis lika bra med en vanlig bakform.
Chocolate Chip Cookie Brownie
Brownie:
- 75 g smör
- 1,2 dl farinsocker (90 g)
- 0,8 dl socker
- 1,2 dl kakao
- 1 stort ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 0,6 dl mjöl
- 2 msk hett vatten
Kakdeg:
- 55 g smör, rumsvarmt
- 0,6 dl farinsocker (45 g)
- 0,6 dl socker
- 1 stort ägg
- 2 tsk vaniljsocker
- 1,6 dl mjöl
- 1/8 tsk bikarbonat
- en nypa salt
- 50 g riktigt mörk choklad (ca 72%)
- 50 g mörk choklad (ca 55%)
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en gjutjärnspanna eller en vanlig bakform på ca 23 cm diameter. Täck botten med bakplåtspapper.
Brownie:
Smält smöret.
Vispa ihop smör, farinsocker och socker ordentligt i någon minut.
Tillsätt kakaon och vispa till en jämn smet.
Ha i ägget och vaniljsockret och vispa ytterligare en minut.
Rör ner mjöl och salt till en jämn smet.
Häll i vattnet och rör ihop. Ställ åt sidan.
Kakdeg:
Vispa smör, farinsocker och socker ljust och fluffigt.
Tillsätt ägget och vispa till en jämn smet.
Blanda mjöl, vaniljsocker, salt och bikarbonat i en egen bunke och rör sen ner det i smeten tills du har en fin deg.
Hacka all choklad och vänd ner hälften av den i degen. Ställ åt sidan.
Häll browniesmeten i formen och bred ut till ett jämnt lager med en slickepott.
Skeda kakdegen ner i browniesmeten och strö resterande av den hackade chokladen över hela kakan.
Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills kakdegen är gyllenbrun och kakan blrjar släppa formens kanter.
Ta ut ur ugnen och låt svalna ca 10-20 minuter i formen innan den serveras. Lika god kall som varm.