Har du några övermogna bananer liggandes? Släng dom inte, gör dessa superlätta muffins istället. Choklad och banan ihop är ju gudomligt!
Chocolate Chip Banana Muffins
ca 12 st
- 240 g mjöl (4 dl)
- 2 st stora mogna bananer
- 1 dl mjölk
- 180 g socker (2 dl)
- 125 g smör, rumstempererad
- 2 ägg
- 75 g choklad knappar (drygt 1 dl)
- 1 tsk malen muskot
- 1 tsk vaniljpulver alt. 2 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- ev. choklad och banan för dekor.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mosa bananerna i en stor skål och tillsätt smör, mjölk och ägg. Blanda ihop.
I en annan skål blandar du mjöl, socker, muskot, vanilj och bakpulver.
Häll ner mjölblandningen i äggsmeten och rör försiktigt ihop smeten (inte för mycket).
Vänd sist ner chokladknapparna.
Häll smeten i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Låt dom svalna lite, dekorera sen med smält choklad och bananskivor om så önskas.