Publicerad den Lämna en kommentar

Billy Bobs Hallonmuffins

Hej hej!

I en veckas tid har min största pojke tjatat om att få baka muffins så idag när vi var lediga tillsammans fick han sin vilja igenom. 😉

Jag tycker det är så roligt när han faktiskt vill baka. Och duktig är han. En framtida konditor. 😉

Han är tokig i hallon så valet av smak på muffins var inte så svårgissat.

Muffins är ju så lätt att baka tillsammans med barn, om man bortser från saneringen av mjöl i halva köket efteråt..

Här kommer ett lätt och supergott recept. Hallonen går såklart att byta ut mot andra bär. Jordgubbar, blåbär, björnbär osv osv.

Billy Bobs Hallonmuffins

Ca 12-14 st
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • 180 g socker (2 dl)
  • 3 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 240 g mjöl (4 dl)
  • 0,5 dl mjölk
  • ca 100-200 g hallon (frysta går fint)

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ihop det rumsvarma smöret och sockret till en jämn smet.

Tillsätt ett ägg i taget och vispa mellan varje.

Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en annan skål och häll det tillsammans med mjölken ner i smeten. Rör alt. vispa på låg hastighet tills det precis gått ihop och du har en jämn och fin smet.

Fördela smeten i muffinsformar, gärna i en muffinsplåt. Fyll formarna till lite mer än 2/3.

Tryck ner hallonen. Så många du vill egentligen. Vi startade med att ha ett helt paket på 225 g men när vi väl kom till detta moment hade hälften underligt försvunnit? (jag skulle gissa på att killen med hallon klet på hela förklädet och runt munnen hade något med den saken att göra..) 😉

In i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter. Testa med en sticka, den ska vara torr.

 

 

 

Lämna ett svar