Publicerad den Lämna en kommentar

Baby Shower

God morgon!

Igår var jag på Baby shower för min syster som ska ha en liten flicka i maj. (Är för övrigt såå glad över att kunna shoppa prinsesskläder till nån då jag själv är inne på min tredje pojk..)

Hon blev så överraskad och hela kvällen vart jätte lyckad. Tävlingar, presentutdelning, skvaller, skratt och såklart ett helt bord av olika godsaker. Allt ifrån snittar, fruktsallad, ost och kex till godis, chips, cake pops och såklart tårtan. (Den tjingade såklart jag att få göra)

Jag gav henne en korg som jag fyllt med ”bra-att-ha-grejer”, såsom febertermometer, manikyrset, salvor, spyhandukar, nässug, nappflaska, duschcreme osv osv. Sånt som jag av egen erfarenhet vet är bra att ha hemma den där första tiden med en nyfödd.

Tänk! Jag ska bli moster! <3

Idag bjuder jag tyvärr inte på några recept utan ville mest dela med mig av en fantastiskt trevlig kväll. Bjussar på lite bilder av tårtan jag gjorde istället.

Eftersom temat för Baby showern skulle gå i vitt och guld var ju färgvalet av tårtan inte så svår. Den rosa lilla sockerblomman som bäbisen ligger i får väl symbolisera den lilla prinsessan hon bär på, liksom volangerna på bottentårtan. Kanterna på volangerna har jag målat med guldfärg. Min syster gillar änglar och dess vingar, därav dom guldmålade sockervingarna.

Innehållet i tårtan var vaniljbottnar med hallonmousse, vaniljkrämsgrädde och dumlefluff

Jag spacklade den med vaniljsmörkräm och täckte i sugarpaste. Alla detaljer som bäbis, blomma, vingar och volanger är också gjorda av sugarpaste.

Det har kliat så i mina tårtfingrar sen jag var tvungen att pausa mitt företag för denna förbannade smärta i rygg och bäcken (foglossning kombinerat med kass rygg) så jag var så glad över att få göra denna till min syster. Och att få göra den på hemmaplan i lugn och ro, där jag kunde ta pauser när det blev jobbigt, gick faktiskt rätt ok ändå.

Jag älskar ju mitt jobb, och mitt företag är som min lilla bäbis, så det har varit en stor ångest blandat med panikkänslor att vara tvungen att pausa det först nu för sjukskrivning och sen för mammaledighet. Jag hoppas att jag får en snäll bäbbe som låter mig börja jobba lite helger/kvällar framöver. Vi får se. 😉

Men och andra sidan så gör ju detta att jag får baka mer hemma istället. Vilket jag också älskar! Terapi för själen, må låta jäkligt klyschigt, men så är det. Jag blir glad av det och givetvis lika glad över att få äta det jag bakar. :p

För är det någon last jag har så är det mitt stora sockerberoende.. eller snarare ”allt-som-är-gott-beroende”. 😉

 

Ha en fin dag hörrni!

Lämna ett svar