Publicerad den Lämna en kommentar

Amerikanska Chokladmuffins

Hej på er!

Jag vågar påstå att jag äntligen fått till ett recept på världens absolut godaste chokladmuffins!

Experimenterade lite med ett favoritrecept jag alltid bakat efter förrut, och halleluja vad bra det blev!

Otroligt saftiga, lyxiga, maffiga, chokladiga och alldeles, alldeles underbara muffins. 😉

Så släng era gamla recept och spara detta för guds skull!

Här kommer det:

 

Amerikanska Chokladmuffins

Ca 12 st ”normalstora”
  • 2,5 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl neutral olja (ex. raps)
  • 1 dl mjölk (gärna röd)
  • 1 ägg
  • 1 dl kokande vatten
  • 150 g hackad choklad

Sätt ugnen på 180 grader.

Placera 12 st muffinsformar på en plåt, gärna en muffinsplåt.

Vispa ihop alla torra ingredienser i en stor skål.

Tillsätt olja, mjölk, ägg och det kokande vattnet.

Vispa några minuter tills du har en jämn och klumpfri smet.

Rör tillsist ner 100 g av den hackade chokladen.

Fyll muffinsformarna till ungefär tre fjärdedelar.

Strö resterande choklad uppepå och grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min. Känn med en sticka, den ska vara nästan helt torr.

Låt svalna på galler.

Lämna ett svar