Inlägget gjort

Strawberries n’ Cream pie

Lördag mina vänner!

Och jag och min karl ska ha date night, vilket absolut inte hör till vanligheten kan jag erkänna. Jag är en såndär mamma som alltid måste vara med sina barn. Tappar liksom kontrollen utan dom och har väldigt svårt att slappna av. Men med förlossningen som närmar sig kan det va skönt att ”öva” lite sleepover hos mormor. Och kanske lite skönt att få vara själva med varandra också såklart.

Middag på stan och skräckfilm på bio väntar! Men först tänkte jag skriva ner ett sånt där super duper gott recept, ett som smakar och passar en varm sommardag men som är för gott för att endast göras på sommarhalvåret. 😉

Jag är galet förtjust i sån där cheesecake man fryser istället för ugnsbakar ni vet, och det här mina vänner är kanske inte egentligen en sådan, men väldigt nära. Lite som glass och cheesecake i ett.

Denna dessert passar alla åldrar. Mina barn tok älskar den och skulle säkert kunna äta en hel form om dom fick chansen!

 

Strawberries n’ Cream Pie

  • 2 st stora äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk citronsaft (”plastcitron” funkar fint)
  • ca 3 dl frusna jordgubbar
  • 2,3 dl vispgrädde
  • ca 12 st digestivekex

 

Krossa kexen i en zip-påse med en kavel till smulor. Häll drygt hälften av smulorna i en ca 22-32 cm form. Se till att hela botten är täckt med ett jämnt lager.

Låt jordgubbarna stå framme några minuter tills dess att det går att trycka sönder dom lite med fingrarna, dom ska dock fortfarande vara mestadels frysta.

Blanda äggvitan, sockret, citronsaften och jordgubbarna i en köksmaskin med vispar. Kör maskinen på hög fart i 5-10 minuter, tills blandningen är fluffig och fast. (den växer mycket!)

I en annan bunke vispar du grädden ”halv hårt” (säger man ens så?! Men ja, ni fattar). Vänd försiktigt ner grädden i blandningen. Häll därefter smeten i formen och toppa med resten av kexsmulorna.

Täck formen med plastfolie och ställ i frysen 12-24 timmar.

Sen är det bara att njuta, och tro mig, det gör ni!

 

 

Kommentera