Inlägget gjort

Salted Caramel Chocolate Fudge

6 ingredienser, en skål, en slickepott, en form och en micro är allt som krävs.

Och om man räknar bort tiden den behöver stå i kylen, krävs inte speciellt mycket av din tid heller.

Om den är god? Oh ja! Kanske den godaste fudgen nånsin! Mjölkchoklad, en karamell av Rollokolor, toppad med havssalt som förhöjer smakerna av både choklad och karamell till skyarna!

Men såklart, är du en av dom som inte gillar salt karamell så går det absolut att skippa saltet. Du har ändå en helt fantastiskt god karamell- chokladfudge.

Så, vad väntar du på? Börja baka! Eller nja, börja micra! (?) 😉 Klart på ett kick och du lär inte bli besviken. Promise. 😉

Salted Caramel Chocolate Fudge

  • 480 g mjölkchoklad
  • 1 burk (397 g) sötad, kondenserad mjölk
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • 25 st rollokolor
  • 2 msk grädde
  • havssalt

Klä en form på ca 20×20 cm med bakplåtspapper.

Hacka chokladen och blanda den med den kondenserade mjölken i en microsäker skål.

Micra i 30 sek på full effekt. Ta ut skålen och rör i 30 sek. Ställ in igen i 15 sek, ta ut och rör i 30 sek. Fortsätt med 15 sek i micron i taget tills all choklad smält.

Rör ner vaniljen och häll smeten i formen. Bred ut till ett jämnt lager med hjälp av en slickepott.

Blanda kolorna (utan papper på såklart, om nån mot förmodan inte förstog..;) ) med grädden i en microsäker skål.

Samma här; micra på full effekt i 30 sek, rör i 30 sek, micra i 15 sek, rör i 30 sek och fortsätt med 15 sekunder i taget tills alla kolor smält.

Häll kolan över chokladlagret och sprid ut i ett jämnt lager. Toppa med havssalt efter smak. (går att utesluta)

Täck formen med folie och ställ in i kylen över natten för att stelna. Skär sen i rutor med en kniv. (ett tips är att värma kniven under varmt vatten med jämn mellanrum)

Förvara i kylen.

Kommentera