Inlägget gjort

Rice Krispie Havre Chocolate Chip Cookies

Jag vet att det har blivit mycket olika varianter av Chocolate Chip Cookies på senaste tiden. Men jag är nog sån, snöar in helt på en grej i taget. 😉

Och jag menar, huur gott är det inte då?! Och det bästa med kakor är ju att dom är lika goda i flera, flera dagar. 🙂

Denna Chocolate Chip Cookie-variant innehåller både havregryn och Rice Krispies flingor. Japp, ni läste rätt – flingor!

Tänk er en havre kaka som är både crunchig, mjuk/seg och saftig om man nu kan kalla en kaka saftig.. Och med choklad såklart! (Vad vore livet utan liksom?!)

Ni kommer älska dom!!

Lite vimsig som jag är så glömde jag helt bort att blanda ner chokladen när jag gjorde första plåten, men vet ni – dom var super goda utan också. Så för den som mot förmodan inte gillar choklad eller som helt enkelt gillar havrekakor utan, kan alltså skippa den. 😉

Rice Krispie Havre Chocolate Chip Cookies

Ca 60 st
  • 340 g smör, rumsvarmt
  • 2,4 dl farinsocker (180 g)
  • 2,4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4,8 dl mjöl
  • 4,8 dl havregryn
  • 4,8 dl rice krispies
  • 300 g hackad choklad/chokladknappar

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smör, farinsocker och strösocker krämigt i en stor skål.

Vispa i ägg och vaniljsocker.

Blanda alla torra ingredienser i en egen bunke och häll dom sen i smörsmeten och blanda till en jämn kakdeg.

Rulla ca 1 msk stora degbollar och platta till dom en aning.

Lägg dom på en bakpapperklädd plåt med ca 5 cm mellanrum.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. (längre om man vill ha hårdare kakor, jag älskar ju när dom är sådär gott sega i mitten)

Låt svalna några minuter på plåten innan du låter dom svalna helt på galler.

Förvara kakorna i en lufttät burk i skafferiet.

Kommentera