Inlägget gjort

Ploppfluff

Så var det fredag igen!

Tycker det mest är måndag och fredag hela tiden, hinner ju inte med! Bara drygt en månad kvar till bäbisens (förväntade) ankomst också. Hur är det möjligt att det redan hunnit gått en hel graviditet? Livet bara rusar förbi.

Minstingen blir 2 år på söndag! Galet! Han som nyss var en liten bäbis. Nu är han en egen liten tänkande och pratande (eller nja, men typ) människa.

På tal om det så har jag börjat med hans födelsedagstårta idag. Vaniljbottnar med ploppfluff och hallonmousse, det älskar han!

Och det bästa med att göra tårta är ju när det blir en massa tårtfyllning över. Perfekt som efterrätt en fredag. 🙂

Lite företagshemligheter måste man få ha så jag delar endast receptet på ploppfluffen. 😉

Kommer ni ihåg dumlefluffen jag gjorde i ett tidigare inlägg? Samma recept fast jag här istället använt Plopp.

Det fina med dessa chokladfluffar är att det går att använda precis vilken choklad man vill.

Ploppfluff

  • 180 g plopp (el valfri choklad)
  • 3 dl grädde

Bryt eller hacka chokladen i mindre bitar (så smälter det lite fortare).

Lägg chokladen i en kastrull tillsammans med grädden.

Värm försiktigt och rör under tiden tills all choklad smält (det får absolut inte koka).

Ställ i kylen i ca 6 timmar eller över natten och vispa sen upp den som vanlig grädde när du ska använda den.

Ploppfluff och hallonmousse pimpad med lite mini marshmallows och chokladpengar/plopp choklad.

Mer bakning står på dagens schema. Kakorna jag gjorde i måndags var så galet goda att jag blev beordrad av pojkarna att göra dom till kalaset också. 🙂

Smakar lite som kladdkaka fast i en kakvariant. Lite hårda på utsidan och mjuka i mitten. Jag lovar att dom imponerar på vem som helst!

Receptet hittar ni här: Chocolate Crinkle Cookies

Kommentera