Inlägget gjort

Mjölkchokladfudge med Marshmallows

Barnens absoluta favorit! (och en av mina också kan erkännas) En riktigt len och mjuk mjölkchokladfudge med mjuka söta minimarshmallows.

Tänk er en riktigt god kopp med varm choklad, toppad med marshmallows. Där har ni det. Precis så smakar dom. Barnsligt gott med andra ord!

Och så lätta och snabba (om man bortser från tiden i kylen) att göra! Finns liksom inga ursäkter till att inte göra dom.. 😉

Mjölkchokladfudge med Marshmallows

  • 440 g mjölkchoklad, hackad
  • 1 burk (397 g) sötad, kondenserad mjölk
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljextrakt
  • ca 50 g minimarshmallows

Klä en form på ca 22×22 cm med bakplåtspapper. Låt pappret sticka upp över kanterna så det är lätt att lyfta ur den färdiga fudgen sen.

Häll den kondeserade mjölken i en kastrull och blanda ner kakaon.

Tillsätt chokladen och värm på medelvärme, rör hela tiden, tills all choklad smält.

Rör ner vaniljen.

Häll fudgen i formen och jämna till den.

Häll marshmallowsen över och pressa försiktigt ner dom i fudgen så dom fastnar.

Täck formen med folie och ställ in i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.

Skär den i bitar och förvara svalt i en lufttät burk. Den står sig fint i upp till 2 veckor.

Kommentera