Inlägget gjort

Havre Chocolate Chip Cookies

Nog för att livet som heltidsmamma är underbart (mja, oftast iaf), så saknar jag mitt jobb enormt mycket emellanåt! Speciellt nu när det varit vår/försommar och beställningarna bara öser in. Mycket förfrågningar ang bröllop och student där det önskas tårta, cupcakes och kakor av alla dess sorter. Man blir liksom påmind hela, hela tiden! Om det ändå gick att jobba bara en dag i veckan.. tyvärr tar det ju mer än en dag att fixa t.ex en tårta så det är ju omöjligt, men ändå.

Är ändå så glad att jag har andra projekt som går att jobba med på hemmaplan, annars skulle jag nog bli galen. 😉

Idag ska jag fortsätta experimentera fram recept till Anthon Bergs choklad -och marsipan- sortiment. Så kul!

Kan vi inte leka med tanken om att denna kaka är nyttig? Det är ju ändå havre i den! 😉

Nåja, vi kan trösta oss med att det som är onyttigt är oftast väldigt gott, och så även i detta fall!

Tänk er en vanlig Chocolate Chip Cookie fast som havrekaka! Med en härligt mjuk och seg insida, mums!

Havre Chocolate Chip Cookies

Ca 45 st
  • 215 g mjöl (3,5 dl)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk havssalt (vanligt funkar också)
  • 225 g smör, rumsvarmt
  • 180 g farinsocker (2,4 dl)
  • 55 g socker (0,6 dl)
  • 2 stora ägg, rumsvarma
  • 245 g havregryn (7 dl)
  • ca 350 g chokladknappar

Blanda mjöl, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en skål och ställ åt sidan.

Vispa ihop smör, farinsocker och socker ljust och krämigt. (ca 3 min med maskin)

Tillsätt ett ägg i taget, vispa på hög hastighet i ca 1 min.

Sänk till låg hastighet och blanda ner mjölblandningen. Blanda jämnt.

Tillsätt havregryn och chokladknapparna och vispa tills det precis går ihop, inte mer.

Ställ in i kylen i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 175 grader.

Skopa upp degbollar (ca 1,5 msk stora) och lägg på plåt med bakplåtspapper med ca 5 cm mellanrum.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 min, tills kanterna är en aning gyllenbruna men mitten på kakan fortfarande är mjuk.

Låt svalna på plåt i 5 minuter innan du flyttar dom till ett galler där dom får svalna helt. (Så bakas dom klart det sista på plåten)

Kommentera