Publicerad den 1 kommentar

Glutenfri Brownie

En underbart chokladig brownie utan gluten.

Jag gjorde denna som en tårtbotten till en moussetårta.  Toppen!

Vill ni inte ha den glutenfri byter ni bara ut samma mängd glutenfri mjölmix mot vanligt vetemjöl.

Glutenfri Brownie

  • 100 g smör
  • 120 g fin mörk choklad
  • 2,5 dl socker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • en nypa salt
  • 2 ägg
  • 1,5 dl glutenfri mjölmix

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä botten på en form, med ca 18 cm i diameter, med bakplåtspapper och smöra kanterna.

Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan.

Hacka chokladen och låt den smälta med smöret, rör tills du har en jämn smet.

Tillsätt socker, vaniljsocker och salt och rör ihop.

Ha i ett ägg i taget och blanda mellan varje.

Vänd sist ner mjölmixen till en slät smet.

Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Känn med en sticka, den ska vara lite kladdig i mitten.

Använder du en större eller mindre form blir gräddningstiden kortare respektive längre.

1 reaktion på “Glutenfri Brownie

  1. […] En somrig och fräsch moussetårta med smaker av hallon och fläder på en chokladig, glutenfri browniebotten. (Recept till den här) […]

Lämna ett svar