Jag vet att jag inte är ensam om att tycka att apelsin och choklad ihop är himmelskt!
Om du hör till den skaran så måste du testa denna brownieliknande kaka. Ja, det är svårt att beskriva vad det är för nått sorts bakverk. Men det är mer som en kakdeg, så ”Cookie Bars” stämmer bättre än Brownie, även om det kanske ser ut som en Brownie. Hur som helst så är den sååå god!
Så kavla upp ärmarna och börja baka för guds skull! 😉
Chocolate Orange Cookie Bars
ca 12-15 bitar
- 200 g mjöl
- 50 g kakao
- 1 tsk bikarbonat
- 1/2 tsk salt
- 1 msk maizena majsstärkelse
- 115 g osaltat smör
- 55 g socker
- 135 g ljust muscovadosocker
- 1 ägg
- 1/2 tsk vaniljextrakt alt. 1 tsk vaniljsocker
- 200 g marabou apelsinkrokant chokladkaka
- ca 150-180 g romerska bågar eller den större varianten klyftor som finns bland plockgodiset
Sätt ugnen på 180 grader.
Klä en form på ca 18×22 med bakplåtspapper.
Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, salt och maizena i en skål och ställ åt sidan.
Smält smöret. Vispa det med socker och muscovadosocker tills sockret börjar lösa upp sig och smeten blir jämnare (ca 2 min).
Vispa upp ägget lätt och tillsätt det och vaniljen till smörsmeten. Vispa lätt ihop till en jämn smet.
Rör ner de torra ingredienserna och den hackade apelsinkrokant chokladen till en tjock deg.
Pressa degen i formen.
Hacka ca hälften av apelsinbågarna och pressa ner dom på toppen av degen.
Grädda mitt i ugnen i ca 17 minuter.
Lägg resterande av apelsinbågarna uppepå och grädda i ca 1-2 minuter till.
Testa med en sticka, den ska va nästan helt torr.
Låt svalna helt innan du skär upp den.