Inlägget gjort

Chocolate Chip Muffins

 

Ni vet när man får ett sånt där ”hallelujah-moment” när man smakar på något? Det hände mig nyss när jag testade en sån här liten rackare.

Ljuvligt fluffig vaniljmuffins med chocolate chips i. Heaven! Jag lovar!

Nästa gång får jag göra dubbel sats, dom här lär ju va slut snart. 😉

Chocolate Chip Muffins

ca 12-15 st
  • 285 g mjöl (4,8 dl)
  • 65 g farinsocker (0,8 dl)
  • 70 g socker (0,8 dl)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1,6 dl mjölk
  • 115 g smör
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljextrakt (alt. 4 tsk vaniljsocker)
  • 1 msk citronjuice (”plastcitron” går fint)
  • 1 msk neutralolja (raps tex.)
  • 150 g choklad knappar (jag använde mjölk choklad)

Sätt ugnen på 200 grader.

Smöra en muffinsplåt, alternativt använd muffinsformar.

Smält smöret och ställ åt sidan.

Blanda mjöl, farinsocker, socker, bakpulver och salt i en skål.

I en annan skål blandar du mjölk, smält smör, ägg, vanilj, citronjuice och olja.

Rör ihop det med de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.

Blanda till sist ner choklad knapparna.

Fyll muffinsformarna till ca 2/3 och grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Dom ska bli lite gyllenbruna på sidorna.

Låt svalna.

Kommentera