Inlägget gjort

Chocolate Chip Brownies

5 dagar över bf idag. (beräknade förlossningsdatumet)

Jag gissade ju på att bäbisen skulle komma som igår natt, men icke. Och ingen inatt heller.. så eftersom denna lille inte behagar komma så fick det bli en bakdag idag. Lite exprimenterande i köket för att fördriva tiden. 😉

Så, en chocolate chip cookie-deg som ett litet ”pajskal” med browniesmet i, låter inte helt fel va? Nej så tänkte jag med, och OM det var gott! JAA!

En ”crunchig” kakbas med en härligt kladdig brownie i mitten, toppad med lite flingsalt, så gott!

Chocolate Chip Brownies

6 st
Kakdeg:
  • 65 g smör, rumsvarmt
  • 50 g ljust muscovadosocker
  • 1 stor äggula
  • 80 g mjöl
  • en nypa salt
  • 55 g chokladknappar
Brownie:
  • 80 g smör
  • 105 g socker
  • 4 msk kakao
  • 1 stort ägg
  • 1/4 tsk vaniljextrakt alt. 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk mjöl
  • flingsalt till topping (frivilligt)

Sätt ugnen på 165 grader.

Smörj en muffinsplåt med smör.

Vispa ihop smör och socker fluffigt.

Vispa i äggulan.

Tillsätt mjöl och salt och blanda ihop.

Rör ner chokladknapparna.

Ställ in kakdegen i kylen medans du gör browniesmeten.

Smält smöret i en kastrull.

Vispa ner socker och kakao till en slät smet.

Låt svalna ca 5 minuter, eller tills den är bara en aning varm.

Rör ner ägg och vanilj och blanda jämnt.

Tillsätt mjöl och blanda ihop ordentligt.

Ta ut kakdegen ur kylen och dela i 6 delar. Pressa ner i muffinsplåten så det blir som små ”skal”.

Häll browniesmeten i skalen.

Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Browniens kanter ska precis börja hårdna och mitten ska fortfarande vara kladdig och härlig.

Ta ut ur ugnen och låt svalna i muffinsplåten, annars går dom lätt sönder.

Strössla lite flingsalt på toppen (frivilligt).

 

Kommentera