Publicerad den Lämna en kommentar

Bounty bars – endast tre ingredienser

Hej på er!

Imorse vaknade jag av ett meddelande från en tjej i indien. Hon ville bara skriva och berätta att hon var ett stort fan och att jag var hennes stora idol. Att hon ständigt pratade om mig och visade mina tårtor så folk tyckte att hon var lite förälskad nästan. :p

När jag sen skrev tillbaka och berättade hur glad och smickrad jag blev, gjorde jag henne så glad för hon trodde aldrig att hon skulle få nått svar. Hur gulligt?!

Behöver jag säga att det gjorde min dag? Jag tokälskar när folk skriver till mig! Galet att folk gör sig besväret till ”lilla mig” liksom!

Till dagens recept då – Så otroligt lätt och så underbart gott! Med endast tre ingredienser dessutom. Misstänker att dom är helt slut när grabbarna kommer hem från förskolan sen. 😉

 

Bounty bars

ca 12 st
  • 400 g mjölkchoklad
  • 240 g riven kokos
  • 2.4 dl sötad kondenserad mjölk (nästan en hel burk à 397 g)

Blanda kokos och den kondenserade mjölken till en tjock och kletig massa.

Använd händerna för att forma bars, pressa dom ordentligt så håller dom formen.

Blöt händerna mellan varven så fastnar inte massan lika lätt på fingrarna.

Lägg ”barsen” på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i frysen ca 20 minuter. Då blir det lättare att sedan doppa dom i chokladen.

Hacka under tiden chokladen och smält 2/3 av den i micro eller över vattenbad.

Tillsätt sedan resten av den hackade chokladen och rör tills den smält helt.

Doppa dina kalla bars i chokladen med hjälp av t.ex två gafflar.

Lägg dom på ett bakplåtspapper och låt torka helt innan du äter.

Bäst förvaras dom i en lufttät burk i rumstemp i upp till 5 dagar.

Lämna ett svar