Inlägget gjort

Blodig Halloween Tårta

Halloween! Jag älskar dig!

En gång om året är det på riktigt tillåtet att vara galen. Sådär galen som jag egentligen kanske är året runt men för att inte verka helt tokig döljer jag det fint och försöker i så stor mån det går att spela normal.. eller normal var väl att ta i kanske?! 😉

Udda är mitt mellannamn och jag trivs bra med det, faktiskt. Jag passar sällan in nånstans, har aldrig gjort och kommer nog aldrig göra. Men det är okej.

I vuxen ålder har jag kommit på att jag faktiskt inte bryr mig om vad andra tycker och tänker om mig, att jag får se ut och vara precis som jag är. Jag får sticka ut. Och det får du med!

Livet är för kort. Punkt.

Till tårtan då! En red velvet med cream cheese frosting. Så gott ju! Röda chokladbottnar med en sammetslen söt och fräsch frosting. Samma frosting både som fyllning och som ”spackel”, för helt ärligt, du vill inte ha nått annat. Och svårt som satan är det att låta bli att äta upp frostingen innan den landar på tårtan. 😉

Effekten av det röda ”blodet” och kniven som är nerstucken i tårtan behöver vi ju inte ens prata om! HAAAALLLOWEEEEN!

Blodig Halloween Tårta

Red velvet bottnar:
  • 350 g rumsvarm mjölk 3% (3,5 dl)
  • 20 g vitvinsvinäger (1,5 msk)
  • 75 g röd hushållsfärg (2,5 flaska)
  • 30 g kakao (0,75 dl)
  • 480 g mjöl (8dl)
  • 450 g socker (5 dl)
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 10 g salt (1,5 tsk)
  • 170 g osaltat rumsvarmt smör
  • 3 st rumsvarma ägg
  • 10 g vitvinsvinäger (1,5 tsk)
  • 7 g bikarbonat (1,5 tsk)
Cream cheese frosting:
  • 200 g osaltat rumsvarmt smör
  • 500 g färskost
  • 10 g vaniljsocker (1 msk)
  • 480 g florsocker (8 dl)
”Blod”:
  • 1,2 dl kallt vatten
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1,2 dl glukossirap
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • röd hushållsfärg
Bottnar:

Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Klä 2 st formar på 16-18 cm med bakplåtspapper i botten och smöra och mjöla kanterna.

Blanda mjölk, 20 g vitvinsvinäger och hushållsfärg i en bunke och ställ åt sidan.

Blanda kakao, mjöl, socker, vaniljsocker och salt med maskin med vinge (eller elvisp) på låg hastighet.

Tillsätt det rumsvarma smöret och låt maskinen jobba i ca 5 min på låg hastighet.

Häll sedan i mjölkblandningen lite i taget och därefter 1 ägg i taget. Blanda till en jämn och fin smet och skrapa kanterna med slickepott emellanåt.

I en liten skål blandar du 10 g vitvinsvinäger med bikarbonat (barnsligt roligt moment!!) och häll sen ner det i smeten och blanda in det.

Fördela smeten jämnt i formarna. Jag brukar ställa en form i taget på en våg och väga så dom väger lika.

Ställ in bägge formarna mitt i ugnen i ca 60 min. Testa med sticka, den ska va genomgräddad.

Frosting:

Vispa smöret vitt och krämigt i en bunke. Tillsätt färskosten och vispa till en jämn blandning.

Blanda ner florsocker och vaniljsocker och vispa till en jämn, fast och fin frosting.

Skär och jämna till toppen på bottnarna med en kniv. Dela sen varje botten i två.

Lägg ihop alla bottnar med frosting mellan varje botten. Spackla sen in hela tårtan med resten av frostingen och ställ in i kylen. Detta kan med fördel göras dagen innan. En tårta blir ju liksom bara godare och godare ju längre den får ”gotta till sig”.

”Blod”:

Blanda vatten och majsstärkelse i en kastrull. Sätt plattan på medelvärme och häll ner glukossirapen.

Låt småkoka under omrörning i 2 minuter. Ta av från värmen och blanda ner vaniljextrakt och röd hushållsfärg. Låt svalna.

Häll blodet över toppen av tårtan och dutta ner över kanterna så det rinner över lite här och var. För att få ”stänk-effekten” stänkte jag bara blodet med en sked. (och fick sen städa köket..) 😉

Stick ner en kniv i mitten. Voila!

Kommentera